Move.

Допис

Діліться своїми знаннями.

MetaInvestor.
Mar 29, 2025
Обговорення

Найкраще місце для вивчення Move для початківців?

Хлопці, я хочу робити дапси на sui і мені було цікаво, чи хтось може дати найкраще місце для навчання рухатися мовою

• Move
  • Move Script
0
1
Поділитися
Коментарі
.

Відповіді

1
24p30p.
Jul 9 2025, 21:45

Якщо ви тільки починаєте роботу і хочете будувати DApps на блокчейні Sui, найкращим місцем для вивчення мови програмування Move є офіційна документація Sui. Він пропонує зручний для початківців шлях навчання, який навчає вас як основам Move, так і тому, як їх застосовувати в унікальній об'єктній моделі Суї. Ви зрозумієте, як писати, тестувати та розгортати смарт-контракти за допомогою Sui Move, який є трохи налаштованою версією Move, спочатку створеною у Facebook.

Ви також можете ознайомитися з прикладами за допомогою Sui Move Book, яка більш орієнтована на мову та навчає вас основним синтаксису та концепціям Move крок за кроком. Коли вам буде комфортно, ви можете потренуватися, створюючи власні модулі та використовуючи Sui CLI для місцевого розвитку.

Ось простий приклад транзакції, який карбує монету за допомогою Sui Move, просто щоб дати вам відчуття:

public fun mint(
  treasury_cap: &mut TreasuryCap<MY_COIN>,
  amount: u64,
  recipient: address,
  ctx: &mut TxContext,
) {
  let coin = coin::mint(treasury_cap, amount, ctx);
  transfer::public_transfer(coin, recipient);
}

Ця функція дозволяє карбувати токен і надіслати його на будь-яку адресу. Ви зможете писати та розуміти подібні функції в міру прогресу.

Щоб швидко розпочати роботу, перегляньте підручники Sui Move за адресою: https://docs.sui.io/learn https://move-language.github.io/move/

Це ваші найкращі ставки, щоб вільно володіти Move та створювати чудові програми на Sui.

0
Коментарі
.

Ви знаєте відповідь?

Будь ласка, увійдіть та поділіться нею.

Move is an executable bytecode language used to implement custom transactions and smart contracts.

148Пости240Відповіді
Sui.X.Peera.

Зароби свою частку з 1000 Sui

Заробляй бали репутації та отримуй винагороди за допомогу в розвитку спільноти Sui.

Кампанія винагородЛипень