Допис
Діліться своїми знаннями.
Чи слід володіти метаданими, ділитися чи заморожувати у Sui Move?
Я працюю над створенням нової монети за допомогою Sui Move, і я не впевнений, чи потрібно зробити об'єкт метаданих власним, спільним чи замороженим. Я схиляюся до його заморожування, але мені цікаво наслідки кожного вибору. Чи може заморожування об'єкта метаданих спричинити якісь проблеми, окрім того, щоб зробити його незмінним, і чи є якісь недоліки у тому, щоб він був власним чи спільним?
- Move CLI
- Move
Відповіді
2Об'єкт Metadata як власник означає, що, незважаючи на те, що він видимий з повного вузла, він не буде доступний всередині MoveVM, що запобігає певним випадкам використання, як-от DEX, для якого може знадобитися агрегування інформації про монети. Заморожування об'єкта метаданих забезпечує безпеку та гарантує користувачам, що його деталі залишаться постійними, що може бути вирішальним залежно від вашого випадку використання.
Заморожування об'єкта мет��даних, як правило, рекомендується, оскільки це гарантує, що ніхто, включаючи вас як емітента, не може його змінити. Це гарантує надійність та стабільність токена для користувачів. Якщо ви зробите його спільним, він стає вразливим, оскільки будь-хто зможе змінити метадані, що не ідеально підходить для підтримки цілісності монети.
Ви знаєте відповідь?
Будь ласка, увійдіть та поділіться нею.